Randelli sõnum Eesti ehitajatele on selge: „Kui ei ole nüüd vältimatut vajadust minna Eestisse ja tahetakse katkestusteta tööd jätkata, tasub praegu Soomes püsida.“

„Objektidel tehakse epideemiaolukorras asjakorraldusi, millega tahetakse kindlustada võimalikult ohutu töötamine ka epideemia ajal. Inimeste tervena püsimine ja tööde jätkumine on nii töötajate kui ka ettevõtete ühine huvi,“ teatas Randell.

Veel eile valitses arusaam, et Soome ja Eesti vaheline tööliiklus võib reisipiirangutest hoolimata jätkuda pea tavapäraselt, aga Soome piirivalve teatas eile hilisõhtul, et siseministeeriumi otsusega lubatakse piiri ületamist püsiva töösuhte alusel alates pühapäevast vaid Rootsi ja Norra piiril loomulikes töölkäimispiirkondades. Eesti tööjõule läheb piir aga täielikult kinni.

Uusimaa maakonnas on umbes kolmandik ehitustöölistest välismaalased ja neist valdav osa eestlased. Nii võib eestlaste jäämine piiri taha tekitada ehitustel kiiresti tööjõupuuduse ja mõjutada ehituste kulgemist.

„Piiride sulgemisega tahetakse loomulikult aeglustada epideemia levimist. Et epideemia jätkub oletatavasti pikalt, oleks riigil ja tegevusvaldkonnal nüüd hea koos hinnata, milliste teguviisidega oleks võimalik lubada töölkäimisliiklust selle akuutse esimese faasi järel,“ ütles Randell.