"Oulu IT-ringkonnas tuntud Timo Korhonen jõudis oma ettevõttest loobumiseni rahastajate lahenduse tulemusel," kirjutab ajaleht. Korhonenilt endalt lehel kommentaari saada ei õnnestunud, vahendab BNS.

Kümme aastat tagasi väga edukas olnud CCC hakkas hiljem arendama omi suuri investeeringuid nõudnud tooteid, mis paraku ei toonud müügitulu, vaid kahjumit, märgib ajaleht. Omanik kaasas rahastajatena pankasid ning riigi krediteerimisasutuse Finnvera.

Soome äriregistris olevate andmete kohaselt oli rahastajatel õigus muuta laenud ettevõtte aktsiateks, mis ilmselt toimuski enne ettevõtte müüki Webmediale. Müügihinda ei nõustunud CCC tegevjuht Jorma Kallio ütlema. Samas rõhutas ta, et CCC on võlgadeta.

Baltimaade suurimate IT-firmade hulka kuuluv Webmedia Group omandas eelmisel nädalal 97,57 protsenti Soome tarkvarafirmast CCC. Webmedia teatas esmaspäeval, et Soome firma omandamise tulemusel kujuneb ühisfirma käibeks sellel aastal enam kui 40 miljonit eurot ja tegevuskasumiks enam kui neli miljonit eurot. Webmedia kasvab tehinguga üle kahe korra.

Webmedia Groupi kaasasutaja ja juhatuse esimees Priit Alamäe ütles pressikonverentsil ajakirjanikele, et tegemist on vormilt aktsiate ostuga, kuid sisult kahe ettevõtte ühinemisega.