Lintilä sõnul ei ole praegustel reisimise ohutuspiirangutel, valgusfoorisüsteemil ja karantiinidel mingeid eeldusi Soome majandust ja turismisektorit käigus hoida, vahendab Maaseudun Tulevaisuus.

Lintilä kritiseeris Soome tervishoiuvõimude pakutud reisimise valgusfoorisüsteemi. Roheline tuli põleb selle järgi praegu ainult Ungarile, Eestile ja Lätile. Teistest riikidest saabujatele soovitatakse Soomes kahenädalast karantiini.

Soome valitsus arutab piiranguid homme. Juttu tuleb muu hulgas Lapimaa turismist. Sinna mõeldakse testimist ja reisimulli või -koridori, kus turistid ei puutuks muu rahvaga palju kokku.

Nimelt soovib Soome jätta Lapimaa sügishooajaks avatuks Suurbritannia turistidele. Briti reisifirmad vajavad informatsiooni jõuluhooaja kohta septembri keskpaigaks. „Lapimaale on tulnud jõuludeks umbes 400 tšarterlendu ja 100 miljonit raha,” juhtis Lintilä tähelepanu.

Soomes tööl käimist ja tööstustööliste riiki sisenemist tuleb Lintilä sõnul lihtsustada. Näiteks tuumajaamade töötajad ei saa olla kaks nädalat karantiinis.

Lintilä kommenteeris ka Eesti töötajate Soome pääsemist.

„Kui eestlaste tulek Soome peatub, sulguvad ka Lõuna-Soome ehitusobjektid,” ütles Lintilä.