Mecanoval on tehas ka Soomes ning peamiselt toodetakse metallist detaile Skandinaaviasse. Pärnus võtab Mecanova endale 4000-ruutmeetrise hoone Pärnu ringtee juures, millest sügisel kolis elektroonikatööstus Efore tootmise üle Hiina.

Tehingut nõustanud 1Partner Kinnisvara soome klientide konsultandi Juha Ajakaineni sõnul kolis Mecanova oma tehase Ungarist Pärnusse, sest Eesti on neile sobivam nii logistiliselt kui ka seadusandluse mõttes. “Mecanova ehitas olemasoleva hoone enda vajadustele vastavalt ümber, tõi kohale masinad ja sõlmis kohalike inimestega lepingud,” ütles Ajakainen.

Ajakaineni sõnul viis ta kokku Saksa kinnisvarafondist hoone omaniku ja Mecanova, mis võttis pinna pikaajalisele üürile. “Viimasel ajal on selline valem väga populaarne, kui hoone ostab investor ja tootmisettevõte jääb ise rentnikuks,” selgitas Ajakainen.

Tema sõnul otsivad soomlased üldiselt tootmise ümberkolimiseks pindasid pigem Tallinna ja selle lähiümbrusesse. Näiteks käib praegu planeerimine ühe objekti ümber Paldiskis. Samas on ka teistel piirkondadel omad eelised. "Kui Pärnus maksab tootmispind neli eurot ruutmeetri kohta, siis Tallinnas on üür keskmiselt euro võrra kõrgem ja ka tööjõud kallim,” ütles Ajakainen.

Ajakaineni sõnul on soomlastel huvi Eestisse tulla küll ja pigem on sobivatest pindadest puudus. “Nad tihti ei julge kohe alguses ise tehast ehitada või pikka lepingut teha ja tahaksid paar-kolm aastat Eesti elu proovida,” ütles Ajakainen ja lisas, et hoone omanikule tasub selline paindlikkus ära, sest rentnik jääb üldjuhul ikkagi ka edasi siia.