Finnairi salongitöötajad leiavad, et palgakärbetes peaks eeskuju näitama firma juhtkond, vahendas BNS.

Hautala, kes ühtlasi vastutab Soome riigiettevõtete eest, lisas, et Soome riigifirmade juhid lubanud oma palka mitte tõsta, kuid samal ajal peaksid Finnairi töötajad kaaluma oma soodustuste kärpimist.

"Loodan, et ametiliidud mõistavad, et soodustused peavad olema läbiräägitavad, et tagada töökohtade säilimine ja hoida rahvuslik lennufirma elus," ütles minister. "Olukord on keeruline ja kokkuhoidu ei taotleta asjatult."

Finnair teatas viimases kvartaliaruandest 60 miljoni euro suuruse kokkuhoiuprogrammi käivitamisest. Suurem osa kokkuhoiust peab plaani kohaselt tulema personalikuludelt, konkreetsed kärped tulevad kõne alla läbirääkimistel uue kollektiivlepingu üle.

Finnairi salongitöötajad nõuavad, et kärpimisele läheksid ka juhtkonna palgad.

"SAS-i grupis teatas juhtkoht oma palkade kärpimisest 17 protsenti. Säärase eeskuju näitamine motiveeriks ka meid kokkuhoiukohti otsima," ütles Soome salongitöötajate ametiühingu juht Thelma Åkers.

Finnairi teatel püüab firma praegu otsustada, kuidas hoida kokku juhtkonna palkadelt. Kompanii on juba tühistanud mõned boonused ning vähendanud veidi osa palku. Lisaks tuleb Finnairi juhtidel nüüd leppida väiksemate ametiautodega.