Kõige suurem summa on sisse nõutud 2012. aasta Lamborghini Aventadori eest, mille omanik pidi maksuna välja käima üle 272 000 euro.

Need andmed pärinevad Soome tolli maksudeklaratsioonidest. Toll ise selliste autode nimekirja ei pea, kuid Helsinki elanik Kari Koski on alates 2003. aastast lihtsalt huvi pärast tolliameti andmetel silma peal hoidnud ja need kokku kogunud – tema nimekirjas on ligi 260 000 autot, mis kümne aasta jooksul on Soome toodud. Nimekirjas ei ole esmaregistreeritud uusi autosid.

Statistikast koorub välja, kuidas heitgaasikogus mõjutab maksu suurust: võimsate sportautode ja luksussõidukite maksuprotsent võib olla kuni pool auto hinnast. Nende autode hinnad on seetõttu pärast Soomes registreerimist pea kahekordistunud.

Lamborghini Aventadori ostnud soomlane ei imestanud põrmugi, kui kuulis, et tema auto on makstud summaga nimekirja tipus. Oma nime ei soovi mees avalikustada, kuna elab ühes Soome väikelinnas. Ta on varemgi superautode eest kopsaka maksuraha välja käinud - Lamborghini pole sugugi esimene kallis auto, mille ta Soome on toonud.

Mees leiab, et selline maksustamine on ebaõiglane, sest näiteks Rootsis ja Eestis lisandub auto hinnale vaid käibemaks.