Finnairil jääb täna Lennundusvaldkonna Ametiühingu (IAU) eilse toetusstreigi tõttu ära seitse kauglendu. Tegemist on nende lendude tagasilendudega, mis eile eile tühistati. Mõnedel Euroopa ja Soome siselendudel on täna piiratud toidu ja jookide pakkumine, vahendab Ilta-Sanomat.

Täna ei toimu lennud San Franciscost, Tokyost, Hongkongist, Shanghaist, Soulist, Pekingist ja Bangkokist Helsingisse.

Pühapäeval ja eile tühistas Finnair toetusstreigi tõttu 250 lendu. Lisaks sellele tühistas Lufthansa kolm lendu ning Turkish Airlines ja Qatar Airways kumbki ühe lennu.

Eilne päev sujus Helsingi-Vantaa lennujaamas peamiselt rahulikult, kuigi ajuti esines järjekordi, teatas Finnairi esindaja Mari Kanerva.

Eile alanud meremeeste ametiühingu toetusstreigid jätkuvad. Need peatavad Soome lipu all olevad kaubalaevad.

Pealinnapiirkonna bussijuhtide streigi mõju ei peaks täna enam tunda olema ja bussid peaksid sõitma tavapäraselt.

Soome Raudteevaldkonna Ametiühing (RAU) teatas eile uutest ööpäevapikkustest toetusstreikidest. Järgmise nädala esmaspäeval ähvardab seiskuda VR-i reisirongiliiklus pealinnapiirkonnas ning teisipäeval VR-i kaugreisirongiliiklus ja kaubavedu.

Rongiliiklus ähvardab täiesti seisma jääda 9. detsembril, kui hommikul peatatakse liikluse juhtimine.

Ohtu satub jõulukaartide eesseisev kättetoimetamine. Soome Post ei osanud eile veel öelda, kas suudab jõulukaardid kätte toimetada, kui streik jätkub praeguse teate järgi 22. detsembrini.

Streigil on mõju ka pakkide kättetoimetamisele. Soome siseselt saadetavad jõulupakid jõuavad posti esindaja sõnul õigel ajal kohale, aga väljastpoolt Euroopat saabuvate ja sinna saadetavate pakkide käitlemine on peatunud streigi ajaks lennundusvaldkonna toetusstreigi tõttu. Näiteks USA-st ja Hiinast tulevad pakid toimetatakse kätte alles pärast streiki.