Soome suurima meediagrupi Sanoma-WSOY suuromanik Aatos Erkko ja ta õde Patricia Seppälä on endiselt Soome rikkaimad inimesed, selgub Soome rikkurite kohta koostatud raamatust.

Soome rikkaima inimese Aatos Erkko maksustatav varandus oli 1998. aastal ligi 680 miljonit marka ja ta õe varandus 441 miljonit marka. Tegelikult on Erkkode meediaperekonna varandus tunduvalt suurem, kui võtta arvesse nende osalused aasta tagasi börsil noteeritud Sanoma-WSOY-s. Oktoobrikuise börsikursi alusel oli Erkkode pere aktsiaomandi väärtus 3,8 miljardit marka.

Edetabeli kolmas, Elsa Fromond on põllupidaja ning jõukuselt teise perekonna Ehrnroothide noorim laps.

Rikkurite edetabeli neljas on Nokia suuromanike hulka kuuluv Timo Lehtonen.

Traditsiooniliste rikkurite kõrvale on ka Soomes kiirelt tõusmas infotehnoloogiamiljonärid. Selle aasta alguses tõusis F-Secure suuromanik Risto Siilasmaa Erkkodega võrdsele pulgale. Tema omandi turuväärtus on kolm miljardit marka ja ta on kasvatanud väikese programmeerimisfirma juhtivaks infoturvaettevõtteks.

Rahvusvahelises võrdluses Erkkode ja Siilasmaa varandused muidugi kahvatuvad. Ühendriikide meediagigandil Ted Turneril oli Forbesi andmeil möödunud aastal vara 6,9 miljardit dollarit ehk 42 miljardit marka. Turner oli Ühendriikides rikkuselt 21. mees.

Soome rikkaimaks sportlaseks loetakse Mika Häkkineni, kellele McLaren-Mercedes maksab tänavu 110 miljonit marka.

BNS