Kokku on Soome tööturuameti arvel 23 700 isikut. Madalaim töötusmäär on Edela-Soomes, kus töötuid on 4,7 protsenti elanikkonnast, kõrgem aga Oulu läänis, kus tööta on 9,2 protsenti elanikkonnast, teatas Helsingin Sanomat. Analüütikute arvates ootab aga hullem ees järgmisel aastal ja töötus hakkab kevadel kiiresti suurenema.

“Aasta 2010 on halvem,” rõhutas analüütik Jaakko Kiander. Majandusanalüütikud on veendunud, et töötus kasvab Soomes sel aastal olulisel määral ja jätkab kasvutendentsi ka lähiaastatel.

“Detsembris ei tulnud veel mingit olulist muutust,” selgitas analüütik Pasi Holm. Kiander oletab, et tänavune töötus on 7 protsenti, analüütik Pasi Sorjosen prognoosib koguni 10 protsendilist töötust.

Euroopa Komisjoni prognoosis eile sel aastal eurotsooni riikides 1,9-protsendilist majanduslangust.

Brüsseli prognoosi järgi on tänavu Soomes töötus 7,8 protsenti ja järgmisel aastal 8 protsenti. Eestis on vastavad määrad tänavu 8,8 ja järgmisel aastal 9,7 protsenti.

Soomes oodatakse tänavu 1,2-protsendiline majanduslangus, kuid järgmisel aastal prognoositakse siiski majanduskasvu 1,2 protsenti.

2007. aastal oli Soome majanduskasv 4,5 protsenti.