Koonderakond kogus 20,4-protsendilise toetuse ning sai Soome parlamenti Eduskunta’sse 44 kohta (-6 kohta võrreldes 2007. aasta valimistega). Sotsiaaldemokraatide toetus oli 19,1 protsenti ning nad said 42 kohta (-3), Põlissoomlaste toetus oli täpselt 19 protsenti, kohti parlamendis 39 (+34).

Valmistel teise ja kolmanda tulemuse saanud erakonnad on päästepakettide vastu, mistõttu satub ohtu Portugali abilaen, vahendab EUobserver.

Koonderakond peab valima vasaktsentristlike ning parempoolsete rahvuslaste vahel. Esimene soovib päästepaketti olulisi muutusi ning teine välistab selle sootuks.

Kõnelused sotsiaaldemokraatidega oleksid hõlpsamad, kuid see oleks valmisõhtu selge võitja, Põlissoomlaste, igoreerimine.

Põlissoomlasi on meedias kirjeldatud kui paremäärmuslikku parteid, kuid erakond ise sellega ei nõustu. Analüütikute sõnul on partei ideoloogia keerukam.

Erakond on tugevalt sisserände vastu ning soosib armeed, korda ja perekonda. Põlissoomlased toetavaid ka paljusid heaoluühiskonna ja astmelise maksustamise ideid.

"Me ei ole ekstremistid, seega sa võid rahulikult magada," ütles Põlissoomlaste juht Timo Soini BBC-le.