Soome on seadnud piirangud reisimisele riikidest, mille nakatumiskordaja on üle 8-10. Eestis on olnud selles vahemikus juba tükk aega ja eilseks oli Eestis 100 000 elaniku kohta 10,3 kinnitatud koroonaviiruse juhtumit.

Soome siseministeeriumi ametnike selgitusel ei tähenda nakatumiskordaja täitumine automaatset piirangute kehtestamist. Kõikide uute piirangute ja muudatuste üle otsustab valitsus.

Soome sotsiaal- ja tervishoiministeerium teeb valitsusele vastavalt epidemioloogilisele olukorrale ettepaneku riikidele kehtestatavate ja kehtetuks tunnistatavate reeglite osas.

"Eks me näe, mida Soome valitsus reisipiirangute kohta otsustab," ütles Soome sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi peadirektor Tuija Kumpulainen.

Ta lisas, et järgmisel nädalal langetab Soome korralise otsuse, milliste riikide suhtes hakkavad reisimispiirangud kehtima ja millistele kaovad. Muudatused reisimispiirangutes hakkavad kehtima kõige varem 7. septembril, lausus Kumpulainen.

Eelmine piirangute otsus tuli Soome valitsuse 18. augusti istungilt, mis jõustusid 24. augustil, ütles Soome siseministeeriumi kommunikatsioonijuht Saara Nevala.