Ristimis- ja vettelaskmistseremoonia toimus Aker Yardsi Helsingis asuvas laevatehases. 2800 reisijat mahutav ristluslaev on 212 meetrit pikk ja 29 meetrit lai. Kiirust suudab alus arendada kuni 24,5 sõlme.

“Sõidu kestuseks ühel suunal on kavandatud kolm ja pool tundi,” ütles Tallinki kommunikatsioonijuht Luulea Lääne.

Ettevõtte ühe kallima aluse ehitustöid alustati 2006. aasta kevadel. Nüüd jätkatakse suuremate sisetöödega.

Laevale tuleb 927 kajutit, neli restorani ning 450-kohaline konverentsikeskus. Lisaks rajatakse veel kaks sõubaari, millest suurem ulatub läbi kahe korruse, samuti diskosaal, kaks pubi, sigaribaar ja pianobaar.

“Senisest rohkem oleme mõelnud ka lastele,” lausus Lääne. Tema sõnul tuleb laevale suur lasteala ning elektrooniliste mängudega varustatud saal.

Kavatsuste kohaselt alustab Baltic Princess reisijate teenindamist Tallinna-Helsingi liinil eeloleval suvel, vahetades välja ristluslaeva Galaxy. M/L Galaxy viiakse seejärel Turu-Stockholmi liinile, vahetades seal omakorda välja M/L Silja Festivali, mis suundub Riia-Stockholmi liinile. AS Tallink Grupp juhatuse liikme Keijo Mehtoneni sõnul toob Baltic Princess parema laeva ühekorraga kolmele liinile.

Neljas laev

Baltic Printsess on neljas tänapäevane ristluslaev, mille Aker Yards Tallinkile oma Soome tehastes ehitab. Rauma laevatehases on juba alustatud ka viienda ristluslaeva ehitamist.

Eelmisel aastal andis Aker Yardsi Helsingi tehas Tallinkile üle uue põlvkonna kiire reisilaeva Star, mis hakkab Tallinna-Helsingi liinil sõitma sel kevadel.