Tehase nimeks on Polar Sun Products ning tooraineks põhiliselt Brasiilia päritolu sojauba. Kõrvalruumides käib veel remont ja ehitusmehed sagivad ringi, laos seisavad ootel toorainekotid sojaoa kangide, puru ning maitseainetega. Kõrval korralikult kastidesse laotud valmistoodang.

“Praegu valmistame kuut sorti tooteid,” näitab Jouni Sihvola punasekirjalisi pakendeid. Mõned nimed on tuttavad: hamburgeri pihv, Bolognaise kaste, guljašš… On ka vürtsikaid toite, nagu tex-mexi segu ning eestlastele uudseid tooteid, näiteks kookose curry, mis tehtud sojatriipudest ning kookospiimakastmest.

“Aga siin on ju ikka veel üsna madal tööjõu hind ning professionaalsed töötajad,” selgitab Sihvola, miks toodab Eestis. “Kui ma valmistaksin neid toite Soomes, tuleks lõpptulemus neljandiku võrra kallim.”

Sel nädalal on Sihvola oma toitudega Prantsusmaal, kus toimub järjekordne ülemaailmne toidumess.