Töötajaid otsitakse ennekõike Soomest, kandidaatidelt ametioskusi ei nõuta, sest töölised õpetatakse kiirkorras välja otse ettevõttes.

Alltöövõtu korras Mercedes-Benzi A-klassi sõiduautosid valmistav Valmet Automotive suurendab Salo akutehases ja Uusikaupunki autotehases tootmismahtu, milleks vajab kiiresti suurt hulka töökäsi.
Enamus uutest töötajatest palgatakse tootmisliinidele, kuid inimesi vajatakse ka ettevõtet teenindavatesse üksustesse.

Valmet Automotive käivitab käesoleval aastal Salos akutehase, millele töötajate otsimine on juba alanud, kuid tootmistöölisi hakatakse värbama maikuus.
Akutehase rajamiseks ehitatakse juba praegu ümber varem Nokia mobiiltelefonide tootmiseks kasutatud ruume.

Samal ajal kui Uusikaupunki autotehas toimib pidevas töökäte nappuses on akutehasesse tööle soovivate inimeste arv ettevõtte ootusi ületanud.

Uuusikaupunki autotehas teatas ka aasta varem tuhande uue töötaja palkamisest, lubades igaühele keskmiselt ligi 30 000 euro suurust aastapalka.

Aasta tagasi töötas tehases ligi 4000 inimest, eesmärgiks seati 4500 töötajaga kollektiiv.

Siis selgtati, et üha uusi ja uusi töötajaid vajatakse suure kaadrivoolavuse tõttu. Ettevõte ise peab kaadrivoolavust nii suurtes tööstusettevõtetes tavapäraseks. Näiteks eelmise aasta alguses suundus ühe korraga ajateenistusse 70 tehasetöölist.