Hoolimata sellest, et üldiselt lüüakse Eesti kinnisvaraturul häirekella, käib Tallinna kesklinna mereäärsetel kruntidel vilgas tegevus. Arendajad on arvamusel, et siia peakski kerkima Tallinna uus keskus.

Ju on nii mõnigi internetikasutaja sattunud Rotermanni kvartali nimelist mahukat kinnisvaraarendust reklaamivale reklaamibännerile, kus kutsutakse soetama büroopinda laudsepa töökojas või vanas jahulaos jne. 19. sajandi esimesel poolel baltisaksa ärimehe Christian Abraham Rotermanni rajatud vana tööstusala saab stiilseks kaasaja city'ks.

Siia peaks tulema Tallinna keskus ehk uuslinn, nagu ala arendavad kinnisvaraärimehed omavahelises suhtluses seda kanti nimetavad. Ilmselt on mere ja Narva maantee vahele jääva ala puhul tegu nii linna kui ka kogu riigi seisukohalt ühe silmapaistvaima arenduspiirkonnaga. Seda kas või juba ainult seepärast, et lõviosa Tallinna külastavaid välisturiste läheneb linnale mere poolt.

Ala arendab suurärimees Urmas Sõõrumaale kuuluv Rotermann Eesti OÜ. Firma juhatuse esimees Mart Saa märgib, et kui kõik sujub plaanipäraselt, peaks kvartali teine etapp valmis saama nelja aasta pärast ehk aastal 2012. Investeeringute suurus on tema hinnangul üle miljardi krooni.