Halduskohus jättis USS Security kaebuse tervikuna rahuldamata ja mõistis USS Security Eesti AS-ilt Eesti Energia AS-i kasuks välja kantud menetluskulud 5000 eurot ja G4S Eesti AS-i kasuks kantud menetluskulud 3969 eurot, teatas ERR-i uudisteportaal.

USS Security saab halduskohtu otsuse vaidlustada veel Tallinna ringkonnakohtus.

Ärileht kirjutas vaidlusest selle aasta veebruaris.

USS Security Eesti vaidlustas riigifirma kuuemiljonilise turvahanke otsuse.

Urmas Sõõrumaa turvafirma USS Security Eesti leiab, et riigifirma Eesti Energia käitus hankel kahe pakkujaga ebavõrdselt. Konkurent G4S Eestil „oli õnne" teha esialgsest rohkem kui 700 000 eurot soodsam pakkumine.

„Edasikaebamise peamine põhjus on see, et selgelt on ebaausalt käitutud. Kui me oleksime kohe esimeses voorus kaotanud, siis poleks midagi olnud vaidlustada," kommenteeris USS Security Eesti juht Sven Nuutmann Eesti Energia korraldatud Narva Elektrijaamade, õlitööstuse, kaevanduste ja tehnoloogiatööstuse objektidele turvateenuse korraldamise hanget.

Pärast esialgsete hinnapakkumiste saamist kutsus Eesti Energia kaks pakkujat, USS Security ja G4S Eesti läbirääkimistele. Nuutmanni sõnul jäid mõlemad pakkumised Eesti Energia jaoks kalliks, kuid kohtumiste protokollidest võib lugeda, et ainult G4S-ile anti võimalus teha uue hinna ettepanek. Seetõttu esitas USS Security turvafirma juhi sõnul kohtule kaebuse ja praegu on Tallinna halduskohtu teatel Eesti Energial võimalus esitada oma seisukoht.

Nuutmann märkis, et tal oli põhjendatult ka hinnainfo lekkimise kahtlus. G4S tegi esialgu rohkem kui 700 000 euro võrra suurema hinnapakkumise, aga lõpuks võitis konkurent hanke USS Security pakutust pea 20 000 eurot soodsama ehk 6,01-miljonilise pakkumisega. G4S Eesti juht Priit Sarapuu kommenteeris väiksemaks korrigeeritud pakkumist nii: „Vahel lihtsalt on õnne."

Eesti Energia seisukohta vahendanud pressiesindaja lausus toona, et kuna kohtuprotsess on pooleli, siis väga põhjalikult nad teemat kommenteerida ei saa. „Meie seisukoht on, et kõiki hankel osalenud osapooli koheldi igati võrdselt ja kõigil oli võimalus teha soodsaim pakkumine. Hanke võitis pärast läbirääkimiste vooru odavaima pakkumise teinud ettevõte."