7. veebruaril tegi Urmas Sõõrumaa ise majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile avalduse paludes ennast nõukogust tagasi kutsuda.

"Olen pikalt olnud AS Eesti Raudtee nõukogu liige ja andnud endast parima Eesti transiidisektori töös hoidmiseks. Kahjuks on vaatamata minu ponnistustele nii transiidimaht kui ka AS Eesti Raudtee finantsolukord jõudnud nukrasse seisu. Võttes arvesse transiidimahu vähenemist olen rõhutanud vajadust kulude kokkuhoiuks ja minu initsiatiivil on lihtsamate teenuste sisseostu pealt suudetud ca 30% kokku hoida."

"Tunnen, et hetkel ei saa ma enam oluliselt kaasa aidata AS Eesti Raudtee tegevuse tõhustamisele ja tulenevalt sellest palun mind AS Eesti Raudtee nõukogust tagasi kutsuda," kirjutas Sõõrumaa.

25. aprillil tegi rahandusminister Sven Sester nimetamiskomisjoni ettepanekul majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ettepaneku kutsuda Eesti Raudtee nõukogust tagasi Urmas Sõõrumaa.

Lisaks uue nõukogu liikme kuulutamisele määrati AS-i Eesti Raudtee nõukogu esimehe tasuks 1500 eurot kuus ja nõukogu liikme tasuks 750 eurot kuus pärast seda, kui rahandusminister on muutnud oma 22. veebruari 2010. a määruses nr 10 „Riigi osalusega äriühingu ja sihtasutuse nõukogu liikmete tasustamise kord ja tasude piirmäärad“ sätestatud riigi osalusega äriühingute nõukogu liikmete tasude piirmäärasid.

Raigo Uukkivi alustas 1. märtsil tööd rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantslerina. Varasemalt on ta töötanud tehnilise järelevalve ameti peadirektorina alates 2008. aastast. Tehnilise järelevalve amet on riiklik regulaator telekommunikatsiooni, tööstusohutuse ja raudteetranspordi valdkondades.