Äripäeva rikaste edetabelis 1,28miljardilise varandusega 11. kohale platseerunud Urmas Sõõrumaa on U.S. Investi ja BEN Energy kaudu müünud kolmandiku BEN Energy kontserni kuuluvast OÜ Baltic Energy Partnersist ja sama palju OÜ Baltic Energy Service’ist osaühingutele Gravel ja And, kirjutab Äripäev.

Ärimees Urmas Sõõrumaa põhjendab müüki sellega, et tal ei olnud enam ettevõtete vastu sisulist huvi. “Mina isiklikult sinna enam lisandväärtust anda ei suuda ja mul on alati olnud komme ärides, kus ma olen, olla kontrollival positsioonil. Noh, sel äril on kindlasti perspektiivi, aga enamusosanike ja tegevjuhtide peas ja võimes see äri peitubki,” rääkis ta ega ütle, kui palju kahe ettevõtte müügist teenis. “Mis ma sest ikka räägin. Neid asju ei kommenteerita,” märkis ta vaid. Äripäeva hinnangul võis kolmandiku hind küündida 50-100 miljoni kroonini.

Ettevõtete suuromanik Peeter-Jass Pikk ütleb, et Baltic Energy Partners jätkab energiakauplejana peamiselt Balti riikide ja Põhjamaade elektriturgudel, kuid eesmärk on suurendada kaubandusmahtu ka teistel turgudel ja teiste energia liikidega.

Baltic Energy Partners OÜ on 2006. aastal asutatud Eesti erakapitalil põhinev energia- ja emissioonikaubanduse ning konsultatsiooniteenuseid pakkuv ettevõte. Eesmärk on saada juba sel aastal omal alal juhtivaks ettevõtteks Balti riikides. Ettevõte omab koos tütarettevõtetega elektri ostu-müügi tegevuslube Eestis, Lätis ja Leedus ja hakkas esimese eraettevõttena Eesti Energia kõrval Eestis elektrienergia bilansihaldusteenust pakkuma.