"Aga oleks Rotermannil rattad või tiivad, võiksime asja lähemalt uurida," lisas ta.

2008. aastal rabas Sõõrumaa oma avaldusega, kui teatas, et ta lahkuks hea meelega Eestist, sest siinses elus on liiga palju kadedust. Enne seda oli ta müünud enamusosaluse miljardiprojektis Väo Elektrijaam, samuti neljandiku turva- ja teeninduskontsernist G4S Baltics.

Tema jätkuvad äride müügid - BEN Energys või näiteks ehitusfirma KMG - näivad justkui kinnitavat nende inimeste uskumist, kes kaalusid, kas seda avaldust tõsiselt võtta.

Sõõrumaa sõnul tegutseb ta Ukrainas aga puhtalt pragmaatilistel kaalutlustel. "Ukrainas tegelen põhiliselt turvaäriga ja ettevõtte (USS Security - toim) tegevusega on seotud 1500 inimest," rääkis ta oma tegemistest.

USS Security kodulehel avaldatud nimekirjas võib firma klientide seast leida näiteks telekomifirma Star Telekom, Double Coffe keti ning toiduketid Novus ja Furshet. Viimane oli Sõõrumaa kinnitusel klient juba siis, kui Eesti ajakirjandus kirjutas, et Sõõrumaa seda hoolega "jahtis".

"Kui ma võrdlen Ukraina ja Eesti turvaturgu, siis Eesti turvaturg jääb alla 200 miljoni dollari samas kui Ukraina turg jääb alla 3 miljardi dollari ehk mahud ja võimalused on suuremad," sõnas ärimees, kelle sõnul on plaanid Ukrainas suured ja ettevõte kasvab tempokalt, aga ettevõtte müümisest ta isegi ei mõtle.