Kuna kolm aastat tagasi sõlmitud leping võimaldas seda ka kahe aasta võrra pikendada, kasutaski nõukogu eesotsas Raivo Varega juhust ja pikendaski lepingut kahe aasta võrra.

Miks?

"Sest see on nii väga kasulik raudteele," teatas Vare kirjalikult Ärilehele.

Ka Urmas Sõõrumaa ei olnud midagi juhuse hooleks jätnud. Sõõrumaa annetas Reformierakonnale tänavu esimeses kvartalis 120 000 eurot ja samal perioodil ka Keskerakonnale 25 000 eurot. Sõõrumaa käis eelmiselgi aastal välja kena summa: Reformierakonnale kokku 80 000 eurot ja keskparteile 20 000 eurot.

Sestap tundis Ärileht huvi, kas ja kuidas Sõõrumaa nõukogu otsust mõjutas?

"Sõõrumaa ei osalenud mitte kuidagi ega mõjutanud mitte mingil viisil otsuse ettevalmistamist, arutelu ega vastuvõtmist isikuliselt ega selle arutelu-otsustamise ajal. Ei viibinud ka koosolekul sealhulgas," rõhutas Vare.

Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann ütles eelmisel nädalal Ärilehele, et USS ei saa ka järgneva perioodi vältel hinnatõusu nõuda, isegi mitte inflatsiooni protsendi võrra.

„Meie seisukohast on see väga kasulik ja soodne leping. Kuigi enne lõpliku otsuse tegemist teeme turul n-ö hinnaluuret ja pärime teiste suuremate turvaettevõtete käest, millist hinda nemad samasuguste tingimuste korral pakuksid. Kahtlustan, et läheme siiski lepingu pikendamise peale. Selle otsuse teeb muidugi nõukogu. Meil käivad kõik üle 400 000-eurosed lepingud nõukogust läbi,” rõhutas Asmann toona.