Selle lepingu saamine on Sõõrumaa jaoks isegi nii oluline, et ta püüdis hiljuti Eestis käinud Ukraina peaminister Mõkola Azaroviga hommikust süüa ning Furshetiga toppama jäänud lepingust rääkida, vahendab aripaev.ee.

Ukraina peaminister siiski loobus viimasel hetkel Sõõrumaa initsiatiivil toimima pidanud kohtumisest. Pärast ebaõnnestunud hommikusööki avaldas Sõõrumaa lootust, et ehk kohtub ta suurriigi valitsusjuhiga kunagi tulevikus.

Äripäevale vihjati, et Sõõrumaa ja Fursheti üks omanikest, Ukraina rikaste edetabelis viimati 39. kohal olev - tema varanduseks hinnatakse 121 miljonit USA dollarit - Igor Balenko pidasid läbirääkimisi USS Security valveteenuse osutamise lepingu sõlmimise üle.

Sedasorti lepingu saamine oleks isegi Ukraina mõistes suur äri, sest Furshetil on Ukrainas üle saja supermarketi, mistõttu oleks kõigile kauplustele elektroonilise, video- ja mehitatud valve pakkumine USS Securityle tõeline lotovõit.

Iseenesest ei ole Fursheti poekett USS Securityle võõras lepingupartner, kuid seni on Sõõrumaa firma valvanud vaid kuni kümmet Fursheti supermarketit Kiievis.