USS juhatuse esimees Meelis Krämann ütles Ärilehele, et tihe konkurents turvaturul ja sellega kaasnenud üldine teenuste hindade langus on pikka aega hoidnud turvavaldkonna palgad tasemel, kus on üha keerulisem leida ja motiveerida pädevaid inimesi.

"Lisaks panustame me senisest veelgi enam teenuse kvaliteedi tõstmisse ning uute ja innovatiivsete turvalahenduste väljatöötamisse. Turvateenuse taseme hoidmiseks, aga eelkõige ka tõstmiseks, näemegi vajadust korrigeerida meie turvatöötajate töötasusid ja tõsta teenuse hindu seoses ettevõtte töökulude kasvuga. Töökulude kasvu taga seisab ka riikliku alampalga 10% tõus alates 2015. aasta jaanuarist, mis on oluliseks töötasukomponendiks," rääkis turvafirma juht. 

"Sellest tulenevalt vaatamegi oma teenuste hinnad üle ning muudatused puudutavad eelkõige meie tehnilise ja mehitatud valve kliente. Hinnatõus võib klientide lõikes varieeruda, sõltudes konkreetselt kliendiga sõlmitud lepingutest, kuid lõplik hind nii mehitatud kui ka tehnilise valve klientide puhul selgub alles läbirääkimiste käigus klientidega." Krämanni sõnul on kliendid üldiselt hinnatõusu mõistvalt suhtunud ning koostöö nendega jätkub.