AS Soots Turism kavatseb lähema aasta jooksul avada Tallinnas kaks uut toidutare.

Juulis-augustis peaks valmima 60-kohaline restoran Mustamäe tee ja Tammsaare tee nurgal, ütles Soots Turismi nõukogu esimees Lembit Soots.

"Järgmise aasta kevadeks avame aga 60-kohalise restorani Tartu mnt 86, Tartu maantee ja Peterburi maantee nurgas asuvas vanas varjendis," lisas ta.

Firma tulevikustrateegias on ette nähtud igal aastal paari söögikoha avamine. Firma otsib söögikohale ruume ka Tallinna kesklinnas.

Soots Turismile kuuluvale Peoleo motellile on plaanis juurde ehitada uus tiib, kuhu tuleks 10 Deluxe kahekohalist tuba. Samuti ehitatakse Peoleosse kaks konverentsisaali ja bassein.

Lembit Sootsi sõnul peaks firma käive kasvama sel aastal 35 miljonilt kroonilt 50 miljoni kroonini ning kasum 1,1 miljonilt kroonilt 2,5 miljoni kroonini.

Projektide rahastamiseks korraldab Soots Turism koostöös Hoiupanga ja Hoiupanga Investeeringute AS-iga avaliku aktsiaemissiooni mahus 15,12 miljonit krooni. Emiteeritakse 540 000 nimelist lihtaktsiat nimiväärtusega 10 krooni ja müügihinnaga 28 krooni. Aktsiaid saab Hoiupanga kontorites märkida 25. märtsist 8. aprillini.

Tegemist on garanteeritud emissiooniga ja märkimata jäänud aktsiad märgib Hoiupanga Investeeringute AS. Hoiupanga Investeeringute AS-i tegevdirektor Mart Mägi ütles Eesti Päevalehele, et suure tõenäousega märgitakse investorite poolt emissioon täis ja garantiid kasutama ei pea. Emissioon on üks esimesi garanteeritud emissioonidest Eestis.

AARE REIVART