SEB Elu- ja Pensionikindlustuse juhatuse esimehe Indrek Holsti sõnul on soovitud pensioni ja tegelikkuse vahel suured käärid.

"Üle poole vastanutest (56%) usuvad, et pensionipõlveks on mõistlik säästa ning 27% väidavad, et nad mingil määral teevad seda. Samas ainult 14% säästavad regulaarselt, pannes keskmiselt 100 eurot kuus oma III samba pensionifondi või kogumiskontole,“ kommenteeris Holst SEB panga värsket uuringut.

Suur vastuolu on näiteks selles, et kui 30-39-aastased inimesed leidsid, et riiklik pension ja II pensionisammas tagavad neile 47% pensionieelsest sissetulekust, siis pension, mida sama vanusegrupp sooviks saada on , jääb 89% juurde pensionieelsest sissetulekust.

Tegelikult annab I ja II sammas pensioniks kokku umbes 40% pensionieelsest sissetulekust. Kõikides vanuse- ja palgagruppides on soovitud pension üle kahe korra suurem prognoositavast suurusest, mida I ja II sammas annavad.

Uuringust selgub, et ligikaudu 40% vastajatest on mingil määral kursis, mille alusel nende pension moodustub ja on kalkuleerinud, kui suurt pensioni nad tulevikus saama hakkavad. Vaid 6% protsenti elanikest teab täpselt, kuidas nende pension moodustub.