Hiina märtsikuine laenukasvu number peaks häirekellad helisema panema. Maailma suuruselt teises majanduses anti läinud kuul 2,34 triljonit jüaani ehk 362 miljardit dollarit värsket laenu. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootasid vaid 1,4 triljoni jüaani ulatuses värskete laenude andmist. See annab vihje, et võlgade piiramise asemel soodustatakse nende kasvu.

"Hiinas toimuv meenutab USAs juhtunut, kus samuti vedas majandust krediidikasv,“ ütles Soros. „Enamus pankade antud laenurahast on vajalik selleks, et hoida halvad laenud ja kahjumilikud ettevõtted elus.“

Finantsturgudel panustamisega 24 miljardi dollarilise varanduse kokku ajanud Soros on sõnasõjas Hiina valitsusega. Ta ütles maailma majandusfoorumil Davoses, et panustab Aasia valuutade langusele, kuna Hiina krahh on praktiliselt vältimatu. Hiina riigile kuuluv uudisteagentuur Xinhua kirjutas seisukohta naeruvääristava juhtkirja, kus tuletati meelde, et Soros on sama ka juba korduvalt varem öelnud.

Märtsis kogus Hiina majandus hoogu. Värske laenuraha aitas kinnisvarasektori tõusule. Suurlinnades tõusid eluasemete hinnad. Shenzeni uute eluasemete hind tõusis aastaga 62%. Kuigi Hiina kinnisravaturg on mullistunud, võib see veel mõnda aega paisuda nagu USAs 2005. ja 2006. aastal, ütles Soros.

Ungaris sündinud investor kogus kuulsust sundides 1992. aastal Briti keskpanga põlvili. Ta teenis miljard dollarit panustades, et Briti keskpank peab naela devalveerima, mida viimane ka lõpuks tegi. Malaisia peaminister Mahatir Mohamad nimetas 1997. aasta Aasia finantskriisi aegu Sorost idioodiks, süüdistades teda piirkonna majanduste hävitamises. Soros alustas finantsturgude karjääri 1950ndatel New Yorgis. Tema riskifond on teeninud keskmiselt aastas 20% tootlust ajavahemikult 1969-2011.

Soros ütles, et Hiinast raha põgenemine on valitsuse korruptsiooni vastu võitlemise vili, mis ajab inimesi närvi ja oma varasid päästma. Kuigi Hiina valuutareserv kasvas märtsis 10,3 miljardi dollari võrra 3,21 triljonile dollarile, on see 517 miljardi dollari võrra mullusest väiksem.