Taaskäivitamine osutus ettevõtte teatel võimalikuks tänu 15. juunil vastu võetud seadusemuudatusele, mis lubab kaevandada varasematel aastatel kasutamata jäänud ressursse.

Tehase käivitamisega alustati 2 juulil, kuid ettevalmistustööd selleks kestsid umbes kaks nädalat – alates hetkest kui tehti teatavaks seadusemuudatus, mis lubab kontserni koosseisu kuuluval Ojamaa kaevandusel tõsta kaevandamise mahtusid eelnevalt lubatud, kuid kasutamata jäänud mahtude arvelt.

VKG Oili juhatuse liige Nikolai Petrovitš rääkis, et tegemist on mittestandardse käivitamisega. Peaaegu pool aastat oli gaasigeneraator konserveeritud olekus. Enne käivitamist kontrolliti kõiki süsteeme põhjalikult. Tehas töötab nüüd tema sõnul stabiilselt ja täisvõimsusel.

Läbiviidud muudatused kajastuvad positiivselt ka töötajate arvus – 2. juuli seisuga töötab kontsernis 2 102 töötajat. Pärast eelmise aasta detsembris otsustatud koondamist oli ettevõttel 1 996 töötajat

VKG personaliosakonna juhataja Tea Allikmäe sõnul on viimase ajaga on töötajate arv tõusnud 106 inimese võrra, nende hulgas on endisi töötajaid, keda tagasi kutsuti. „Personali arv kasvas kõigis kontserni ettevõtetes ning töötajate värbamine toimub ka praegu,“ kinnitas ta.