“Eduka Eesti ettevõttena soovime panustada Eesti ühiskonna arengusse toetades uut tüüpi majandusmudelit - sotsiaalset ettevõtlust, mille tegevuse põhieesmärgiks ettevõtlustulu teenimise kõrval on ühiskonnale ja inimestele kasulike hüvede loomine,” ütles Olympic-Online kasiinooperatsioonide juht Priit Pajumaa.

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liikme Jaan Apsi sõnul on sotsiaalne ettevõtlus Eestis suhteliselt uus nähtus, mille põhimureks on olnud tugistruktuuri puudumine. “Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik on loodud just selleks, et aidata kaasa ühiskonda paremaks muutvate ettevõtete loomisele ja kasvule. Usume, et “Tegusa Eesti” stipendium saab üheks väga vajalikuks toetusmehhanismiks ja innustab ettevõtteid suurtele tegudele,” lisas Aps .

Stipendiumi saaja valib välja Olympic-Online’i esindajatest koosnev žürii. Kandidaadid esitatakse žüriile Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku kaudu.

“Peamiseks valikukriteeriumiks on projekti senised saavutused, edumeelsus ning elujõulisus. Stipendiumeid antakse juba tegutsevatele algatustele, milles näeme tugevat potentsiaali edasiseks arenguks,” selgitas Jaan Aps .

“Stipendium ei ole sihtotstarbeline ning ettekirjutisi preemia kasutamiseks meie poolt ei tule, kuid loomulikult võiksid stipendiaadid toetuse suunata olemasoleva projekti arendamisele ehk siis ühiskonnale kasu toomise suurendamisele ,” nentis Priit Pajumaa.

Esimene “Tegusa Eesti” stipendium kuulutatakse välja 2012. aasta juuli alguses ning sellest hetkest hakatakse stipendiumit välja andma kvartaalselt.

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik on Eestis tegutsevate sotsiaalsete ettevõtete tugistruktuur, mille eesmärgiks on sotsiaalsete ettevõtete arvu, suutlikkuse ja mõju suurendamine Eestis, sotsiaalse ettevõtluse kui tegevusvaldkonna väärtustamine ühiskonnas ning soodsa keskkonna loomine alustavatele ja tegutsevatele sotsiaalsetele ettevõtetele.

Olympic-Online on esimene Eestis litsentseeritud internetikasiino ja -pokkerituba, mis alustas tööd 2010. aastal. Olympic-Online on Eesti Korvpalliliidu ja Eesti Pooli Föderatsiooni suurtoetaja.