"Riigiettevõtete nõukogusid puudutavas osas ei pea me midagi arutama – me väga üheselt toetame seda ettepanekut. Sotsiaaldemokraatidel pole juba aastaid riigikogu liikmeid riigile kuuluvate äriühingute nõukogudes, välja arvatud juhud, kus see on seaduse alusel riigikogu poolt määratud.

Üldiselt puudutab see teema peamiselt Reformierakonna poliitikuid, aga ka teema tõstatajatel IRLi juhtidel tasuks oma read täpselt üle vaadata. Oleme seisukohal, et see protsess tuleks nüüd lõpuni viia ja esimesel võimalusel. Meie oleme ammu võimelised peenhäälestuse asemel astuma seitseme penikoorma sammudega," viitas Vakra peaminister Rõivase legendaarseks saanud ütlusele, et Eestile piisab ainult peenhäälestusest.

IRL-i esimehe Margus Tsahkna sõnul rikub peaminister praegu täiesti teadlikult ja sihilikult Eesti põhiseadust, venitades riigikogu liikmete tagasikutsumisega riigifirmade nõukogudest.
"Eelmisel neljapäeval me soovisime, et see oleks valitsuse kabinetis. Seda peaminister ei pannud sinna. Ma tahan, et see oleks selle nädala neljapäeval kabinetis," ütles Tsahkna rahvusringhäälingu uudisteportaalile.

"Ta peab selle panema vabariigi valitsuse kabinetti. Alati on võimalus, et ministrid kutsuvad riigikogu liikmed nõukogudest tagasi, aga küsimus on ju põhimõttes, kas Eesti Vabariigi valitsus, kas peaminister täidab põhiseadust või mitte. Ja kui ta ütleb, et ta ei aruta seda, siis on see väga tõsine seisukoht," ütles Tsahkna.