"Tasakaalustatud majanduskasv nõuab Eesti võimudelt stabiilse hinnataseme säilitamist. See võimaldaks liituda lõpuks eurotsooniga, mis omakorda leevendaks mitmeid majanduses esinevaid pingeid," nendib agentuur. "Praeguse kuhjuva inflatsioonisurve ja maksukärbete taustal arvame me, et Eesti ei liitu eurotsooniga enne 2013. aastat."

Agentuur mainib oma ülevaates ära eelmise aasta aprillisündmused, kuid ei tähtsusta nende mõju. "Need sündmused avaldasid Eesti transiidile, mis moodustab umbes 1-3 protsenti sisemajanduse kogutoodangust, üsna tühist mõju."

Standard & Poor`s usub, et pärast 7-protsendilist majanduse reaalkasvu 2007. aastal langeb majanduskasv sel aastal 4,4% tasemele. Kui laenuraha juurdevool päris kokku kuivab, võib see tähendada nn kõva maandumise stsenaariumi käivitumist.

Inflatsioon alaneb agentuuri hinnangul 2008. aasta prognoositavalt 7,5 protsendilt 2010. aasta 4,8 protsendile.

Agentuur märgib, et Eesti tööturg on teiste oma võrdlusgrupi riikidega võrreldes väga paindlik ning viitab Maailma Majanduse Foorumi konkurentsiraportile, milles Eesti paiknes 131 riigi seas 27. kohal. Palgamääratluse paidlikkuse tabelis paiknes Eesti 2. kohal kohe pärast Hongkongi. Palkasid ning produktiivsust kõrvutades oli Eesti 8. kohal.