S&P põhjendas reitingu langetamist aasta esimeses kvartalis toimunud kapitali väljavooluga riigist ja kahanevate väljavaadetega finantsturgudel.

„Pingeline geopoliitiline olukord Venemaa ja Ukraina vahel võib põhjustada täiendavat nii välis- kui kodumaise kapitali olulist väljavoolu Venemaa majandusest ja seega veelgi nõrgendada juba niigi nõrku majanduslikke väljavaateid,“ märkis S&P oma teates.

Märtsi lõpus muutis ka Fitch oma prognoosi „stabiilsest“ „negatiivseks“.

Vastuseks rahvusvaheliste agentuuride reitingu langetamisele teatasid Vene võimud, et Venemaa ei kavatse sõltuda Lääne reitinguagentuuride hinnangutest ja tuleb toetada kodumaise globaalse reitinguagentuuri loomist. Vene Föderatsiooni asepeaminister Igor Šuvalov teatas 23. märtsil, et käimas on kibe töö selleks, et Venemaa maine ei sõltuks agentuuridest, mida kontrollivad Lääne valitsused ja poliitikud.

Istungil, kus agentuuri asutamist arutati, märkisid mitmed osalejad, et selline agentuur tuleb luua ilma riigi osaluseta. Lisaks kinnitati, et vaatamata rahvusliku agentuuri loomisele ei kavatse riik loobuda koostööst Suure Kolmiku, S&P, Moody's ja Fitchiga.