Viimsi Spa ja Kuressaare Grand Rose Spa müügijuht Lauri Teorein sõnas, et hetkel on uueks aastaks Viimsi hotell täis ning üksikuid kohti on veel saada Saaremaal.

Teorein märkis, et üldiselt ei ole uue aasta paiku hilistel tulijatel kohti saada, kuid alati võib juhtuda, et keegi jääb tulemata ja just viimasel hetkel on võimalik tuba saada. Ta lisas, et aastavahetuse osas katab täitumuse pea sajaprotsendiliselt Vene turg.

Narva-Jõesuu Meresuu spaahotelli turunduse projektijuht Maria Kullamägi rääkis, et 95 protsenti tubadest on aastavahetuseks hetkel välja müüdud. "Nagu näitab ajalugu, ikka läheb täis."

"Meie aastavahetus ongi orienteeritud venekeelsele sihtrühmale. Me ei võta ainult Venemaa külalisi, vaid ka kohalikke inimesi. Kogu programm toimub enamasti vene keeles," lausus Kullamägi.

Ta lisas, et Eestis elavad vene keelt kõnelevad inimesed kutsuvad oma Venemaa sõpru külla ja siis saadakse Narva-Jõesuus kokku. "Siit poolt tullakse ja sealt poolt tullakse."

Värska Sanatooriumi müügi- ja turundusjuht Nelly Must ütles, et hetkel natuke veel aastavahetuseks vabu kohti leidub. "Kogemus näitab, et kohad saavad täis."

"Kui ma ütlen, et 95 protsenti on Vene turistid, siis ma ei valeta," lisas Must. "See ei ole üllatav, see ongi niimoodi, ka eelmine aasta oli niimoodi."

Pärnus asuvate spaahotellide Tervis ja Tervise Paradiis turundusspetsialist Liina Schön rääkis, et Tervise Paradiis on uue aasta alguse esimeseks nädalaks, kui saabub suur venelaste sisseõit, täis. "Tervises on neid natuke vähem, aga rohkem kui eelmine aasta."

"Jõulude ajal on pigem jälle soomlased ja rootslased majas, ka eestlasi," märkis Schön.