ABC Grupi juhatuse esimees Jüri Vips ütles ETAle, et esmaspäevast hakkab Comarket Spari kaubamärgi all tegutsevaid poode oma jaoks ümber korraldama. “Iga kauplus on meile kui uuele rentnikule ümbervormistamiseks ja inventuuriks ühe päeva kindlasti suletud,” sõnas Vips. “Loodame protsessiga kolme nädala jooksul hakkama saada,” lisas ta.

Vipsi sõnul jääb alles esialgu ka Spari kaubamärk, kuid kaupluste juhtimist ja teenindust püütakse senisest paremaks muuta. 12 kaupluse jätkamisega saab tööd ka ligi 500 inimest.

Comarket on sõlminud rendilepingud kauplusepindade ehk kinnisvara omanikega. “See on saavutatud parima rendihinna ja tingimuste pakkumisega, väärtuslike kaupluste puhul on poodi pidada soovivaid konkurente kogu aeg palju,” rääkis Vips.

ABC Grupp ostis Hansapangalt hiljuti ära Spari keti poode seni hallanud Baltic Food Eesti ASi vastu esitatud 42 miljoni kroonise pandiga tagatud nõude, mida pankrotiprotsessi puhul käsitletakse eelisnõudena.

Baltic Food Eesti pankrot võidakse välja kuulutada 24. jaanuaril. Senine ettevõtte likvideerija Peeter Sepper on nimetanud vara väärtuseks kuni 30 miljonit krooni, mis tähendab, et teised võlausaldajad peale ABC Grupi ei saa oma raha tagasi. Nõudeid ettevõtte vastu on kokku 155 miljoni krooni eest, millest hankijate nõuded moodustavad 37 miljonit krooni.

Vipsi kinnitusel ei ole kauplused panditud, on küll panditud paar ehitist, transpordivahendeid, kaupluste sisustust ning käibevahenditena kaupu ja rahalisi vahendeid. Pandivara saab müüa pärast pankroti väljakuulutamist.