USA toorainefutuuride järelevalve statistika kohaselt on spekulandid teinud Briti naela langusele ajaloo suurima panuse. Spekulantidel on üleval 90 082 naela languspanuse lepingut rohkem kui naela tõusupanuse lepingut. Enne EL referendumit oli see näit 51 957 ja aastavahetuse aegu 30 496 lepingut.

Briti keskpanga poolt arvutatav naela valuutakursiindeks mis mõõdab naela kursimuutust Briti tähtsamate kaubanduspartnerite vääringute vastu, oli reedel madalaimal tasemel alates 2010. aastast. Brittide EL lahkumise otsuse järel on nael indeksi näol odavnenud 11,9% ja mullu augustikuiselt tipust on nael 18,3% odavam.

Lisaks rahaga naela nõrgenemisele panustajatele suhtuvad naela tuleviku skeptiliselt ka analüütikud. Enamus analüütikuid näevad suurima ohuna naelale Ühendkuningriigi suurt jooksevkontopuudujääki.

Kuid kõik naelajälgijad ei ole üksmeelel naela languse suhtes, kirjutas WSJ.

„6-12 kuu jooksul saab selgeks, et Suurbritannia ei lahku ühisturult,“ ütles Pantheon Macroeconomicsi Suurbritannia peaökonomist Samuel Tombs. „Kui Suurbritannia majanduse olukord halveneb muutub tõenäoliselt ka rahva suhtumine brexitisse, mis annab läbirääkijatele veidi võimalusi juurde.“

See peaks viima tuleva aasta esimesel poolaastal naela 1,40 dollari poole. Praegu maksis Briti nael 1,3 dollarit.

Deutsche Banki prognoosis aasta lõpus naela kukkumist 1,15 dollarile. Goldman Sachs prognoosis, et nael jõuab kolme kuuga 1,20 dollarile. HSBC analüütikud prognoosivad aasta lõpus naela langust 1,20 dollarile.