Kaupluse avamine on planeeritud 2012. aasta teise poolde, teatasid ettevõtted.

„Oleme otsinud uut kauplusepinda eelkõige suuremamõõtmeliste spordikaupade nagu jalgrattad, jõusaalivahendid, korvpallikonstruktsioonid, kuid ka jalgpallivarustus ja talispordivahendid paremaks presenteerimiseks ning müümiseks,“ sõnas Sportland Eesti AS juhatuse esimees Gerd Kiili.

„Ameerikanurga kontseptsioon on just selline, mida vajame – seal luuakse klassikaline nn big box retail kaubanduspark, mis asub linnast väljas, kuid on samas lihtsa ja kiire ligipääsuga asukohas ning mille mõistlikud rendihinnad lubavad suurtel müügipindadel laiemat kaubavalikut pakkuda. Eestis on selline kontseptsioon esmakordne, kuid mujal maailmas on see ära proovitud ja töötab.“

Sportlandi kauplus on osa Ameerikanurga kaubanduspargi esimeses etapis ehitatavast umbes 20 000 m² kaubanduspinnast, mis on plaanis avada 2012. aasta lõpuks. „Sportlandi kauplus tuleb hüpermarketi hoonesse koos ETK uue kaupluse ning mõningate väiksemate kaubanduspindadega,“ selgitas AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste.

„Usun, et Sportlandi esindatavate kaubamärkide nagu Nike, O’Neill, Timberland, Helly Hansen’i müük on Eesti tarbijate jaoks oodatud ning Sportlandi loodav Baltimaade suurim spordikauplus saab Ameerikanurga kaubanduspargi üheks oluliseks kaubanduslikuks nurgakiviks.“

Murruste sõnul käivad endiselt läbirääkimised mitmete potentsiaalsete factory outlet rentnikega nii Eestist kui väljastpoolt.

„Eestis on outleti formaati väga väikeses mahus kasutatud, kuid kindlasti on sellel siin oma nišš olemas. Selle kontseptsiooni edu tagab just ümbritsev keskkond – kui meil õnnestub paljud outlet kauplused ühte kohta koondada, võidavad sellest nii tarbijad kui ka kaubandusettevõtted,“ märkis Murruste.

„Lisaks on kaubandusettevõtetel võimalus rajada oma laod ja logistikakeskused samasse parki, mis aitab kulusid märkimisväärselt kokku hoida.“

Lisaks kauplustele tulevad Ameerikanurga Kaubandus- ja Logistikaparki toitlustuskohad, bensiinijaam, hotell ning vabaajaveetmise võimalused. Parki on loodud ka keskkonnasõbraliku tootmise võimalused. Ameerikanurga hakkab pakkuma tööd ligi 3000 inimesele.