Sportland International Groupi finantsjuht Priit Pirksaar ütles BNS-ile, et kontserni majandustulemused on kahtlemata paremad kui eelmisel aastal.

"Riigiti on tulemused erinevad, kuid saab öelda, et Eesti on müüginumbrites näidanud kõige suuremat kasvu, järgnevad Läti ja Leedu. Arvestades suurenenud müüke, ootab ettevõte nii Eestis kui ka kontserni tasandil suuremat kasumit kui eelmisel aastal. Võttes arvesse alles algavat talvehooaega, on veel vara öelda, milliseks kasuminumber võib kujuneda," ütles Pirksaar.

Sportland International Group lunastas väärtpaberikeskuse andmeil oktoobris osa 2014. aasta tähtajaga võlakirju.

Pirksaar ütles, et ettevõte lunastas vastavalt kokkulepitud plaanile võlakirju summas 20 000 eurot, mis moodustas kogu emissioonist 0,8 protsenti. Vastavalt kokkulepitud graafikule on ettevõttel kavas lunastada võlakirjad 2014. aasta lõpuks vastavalt graafikule, märkis Pirksaar. Praegu on võlakirju lunastamata 2,46 miljoni euro eest.

Sportland International Groupi käive kasvas mullu ligi kümne protsendi võrra 52,8 miljoni euroni, ettevõte puhaskahjum oli 3,2 miljonit eurot. Grupi kulumieelne kasum (EBITDA) kasvas ligi kolm korda 1,9 miljoni euroni. Mullust kahjumit mõjutasid ettevõtte teatel ühekordsed kulud: väljumine Ukraina turult ja Venemaa nõude allahindlus. Tulenevalt Venemaa ühisettevõtte müügist restruktureeris Sportland Venemaa ettevõttele antud laenu ja hindas alla nõude.

Sportlandi grupp peab jaekettide kauplusi Sportland, Sportland Outlet, Timberland, O'Neill, Nike, Citysport, Nike Outlet. Ettevõttel on kolmes Balti riigis kokku 88 poodi.