Sportland International Groupi kaasasutaja Are Altraja ütles, et Sports Directi kogemuse ja finantstoega loodab Sportland oma tootevalikut veelgi laiendada, tuua sisse rohkem innovatsiooni ning tugevdada positsiooni Baltikumis.

"See strateegiline investeering kiirelt kasvavas Balti regioonis tähistab meie varasemalt välja kuulutatud Euroopa laienemisplaanide jätku," kommenteeris Sports Direct International tegevjuht Dave Forsey ostu.

Tehing jõustub pärast kinnituse saamist konkurentsiametitelt.

Sportland International Group opereerib Sportlandi, Sportland Outleti, Timberlandi, O’Neilli, Nike ja Nike Outleti kauplustekette Eestis, Lätis ja Leedus.

2012. aastal oli Sportland International Groupi müügitulu 61,6 miljonit eurot, grupile kuulus 80 poodi netomüügipinnaga 39 000 ruutmeetrit.

1995. aastal hulgikaubandusärist alguse saanud Sportland International Group on kasvanud Baltikumi juhtivaks spordi- ja vabaajakaupade müüjaks ning turustajaks. Sportland International Groupi kuulub ka AS Jalajälg, mis on Nike'i toodete ametlik maaletooja Baltikumis.

Sports Direct grupile kuulub ligi 400 poodi kogu Suurbritannias. Pärast tehingu jõustumist on Sports Direct esindatud 16 Euroopa Liidu riigis, sealhulgas Belgias, Sloveenias, Portgualis ja Prantsusmaal.

Alates 2007. aastast on ettevõtte aktsiad noteeritud Londoni börsil ning kuuluvad FTSE 250 indeksisse.