"Kui te veel mäletate, siis paljud kasutajad üle maailma olid harjunud tasuta muusikaga, ja kuulama seda kas Youtube'i või raadio kaudu, veelgi hullem piraatluse kaudu. Meie pakume aga tasuta proovimist ja paljud otsustavad pärast ka teenuse eest maksta. Aga mis veelgi tähtsam, me tasustame ka selle fantastilise muusika loojaid," rääkis Blom.

"Me teeme kõik selleks, et meie muusikaloojate tasustamine oleks läbipaistev ja õiglane. Me töötame selle eesmärgiga igapäevaselt ja seda näitavad ka numbrid. Spotify on maksnud autoritasudeks kolm miljardit eurot, ainuüksi eelmise aastal maksime miljard eurot, 2015.aasta esimeses kvartalis maksime 300 miljonit eurot."Alles hiljuti teatas Rootsi telekomihiid TeliaSonera, et investeerib Spotify'sse 115 miljonit dollarit ehk 101 miljonit eurot.

Spotify teenus sai Eestis kättesaadavaks 2013. aastal. Spotify toimimise põhimõte on streaming ehk voogedastus, mis tähendab, et muusika laaditakse üle internetiühenduse. Kui panna Spotify 20 miljoni muusikapala seast huvipakkuv lugu mängima, sikutatakse see taustal märkamatult internetist. Nii ei pea muusikat ise enne kuulamist alla laadima ja lisaks ei mahutaks ühegi arvuti kõvaketas kogu Spotify muusikakogu, kuhu lisandub iga päev 20 000 uut pala.

Seejuures on kogu teenus tasuta, muusika eest tuleb „maksta" reklaamide kuulamisega. Teenuse ärimudelis on ka tasulised paketid. 3,49 euro eest kuus saab kuulata kogu muusikat arvutis ilma reklaamideta. 6,99 eurot kuus maksab täisteenus