Stockholmi–Helsingi–Peterburi ja Helsingi–Peterburi liine teenindava St. Peter Line'i tegevust Soomes juhtiv Roland Forsell ütles, et reisijate arvust moodustasid mullu 80 protsenti Venemaa elanikud, kuid praegu on soomlased ja muude maade elanike osatähtsus tõusnud üle 50 protsendi, vahendas BNS.

Peterburisse sõidavad ka ameeriklased, kelle hooaeg on suvel. Teine liinil kasvav reisijate rühm on Soomes elavad hiinlased, indialased ja teised aasialased.

Kompanii laevadel on reisijate arv kiiresti kasvanud, nii et ettevõte kavatseb 2014. aastal alustada igapäevast liiklust. Praegu on St. Peter Line'il neli väljumist nädalas.

"Samal ajal peame mõtlema oma laevastiku peale. Aasta läbi kestva Peterburi liikluse tarbeks on vaja jääklassiga laeva ja neid ei ole võimalik osta riiulilt," ütles Forsell. Uus laev peaks mahutama 1200–1300 reisijat ehk umbes sama palju kui kompanii praegu kasutatavad alused Princess Maria ja Princess Anastasia.

"Alustasime äritegevust ainult paar aastat tagasi ja algul koormavad tulemusi kümnete miljonite eurode suurused investeeringud. Sellepärast huvitab meid moderniseeritav alus," ütles Forsell.

St. Peter Line'i edu on Forsellis sõnul toetanud reisijatele kehtiv kolmepäevane viisavabadus Venemaal ja koostöö Peterburis tegutsevate Sokose hotellidega. "Meie õnn oli see, et venelased soovisid liinile laeva ja et algul tuli reisijate põhiosa Venemaalt," ütles Forsell.