Stabiliseerimisreservi nõukogu andis täna heakskiidu kahele ettevalmistamisel olevale stabiliseerimisreservi tegevust puudutavale eelnõule. Rahandusministeeriumi ettepanekul muutub reservi piirangutele mittevastava investeeringu likvideerimine paindlikumaks ja see võimaldab efektiivsemalt reageerida finantsturul tekkinud olukordadele.

Teine muudatus puudutab stabiliseerimisreservi nõukogu kogunemise korda. Selle järgi koguneks nõukogu vastavalt vajadusele, kuid vähemalt korra aastas.

Rahandusministeerium saadab eelnõud kooskõlastamisele järgnevate nädalate jooksul.

Reservi haldamisel on peamine eesmärk tagada vahendite väärtuse säilivus, nende likviidsus ning kehtestatud piirangute tingimustes tulu teenimine. Arvestades finantsturgudel valitsevat olukorda on seepärast 2011. aasta investeerimisstrateegia väga konservatiivne. Stabiliseerimisreservi nõukogu esimees on rahandusminister Jürgen Ligi. Nõukogu valis täna uueks aseesimeheks riigikogu liikme Rannar Vassiljevi. Nõukogu koosseisu kuuluvad veel Eesti Panga president Andres Lipstok ning riigikogu liikmed Annely Akkermann, Inara Luigas ja Taavi Rõivas.