AS Starman ostis Kalda 30 korteri, rajab peajaama ja alustas telekommunikatsioonivõrgu väljaehitamist. Telepilt koos teiste teenustega jõuab Annelinna majadesse septembri lõpus.

Turundusjuht Henri Treude selgitas, et firma paigaldab optilise baasvõrgu ja magistraalkaablid Eesti Telefoni kommunikatsioone kasutades. Majasiseste kaablite paika seadmiseks sõlmib firma esindus lepingud korteriühistutega. Need tööd on firma kulu ja kirjadega.

Kui kaablivõrk on elamusse paigaldatud ja muud tehnilised ettevalmistused tehtud, sõlmitakse klientidega liitumislepingud.

Treude sõnul hakkab Starman lisaks teleprogrammidele pakkuma ka raadioprogramme, interneti püsiühendust ja tuleval aastal ka telefoniteenust. Teleprogrammide pakettide koosseis ja hinnad on kindlaks määratud ja majasiseste tööde lõpetamise aegu hakatakse neid tulevastele klientidele tutvustama.

Treude väitel saab kvaliteetse telepildi korterisse juba 19kroonise kuumaksuga; selle raha eest on võimalik vaadata Eesti kohalikke programme ja kaht satelliidilt edastatavat programmi.

Levi Kaabli teeninduskeskuse juhataja Mati Traat ütles, et telepildi võib saada senisest odavamalt, programmipakettide valik mitmekesistub ja lisandub filmikanal TV 1000.Omal ajal paigaldatud kaablivõrk on Traadi väitel tehniliselt korras ja kui majadesse tuleb ka teine või kolmas telepilti vahendav firma, ei sega see Levi Kaabli võrku.

Seni peamiselt Tallinnas Lasnamäe piirkonda teenindav STV Kaabeltelevisioon on kahe kuu jooksul rajanud Tartusse kaks ülekandejaama: ühe Ropkasse ja teise Hiinalinna. Firma Tartu võrgu direktor Igor Goidin väitis, et on leitud ligemale 200 klienti. Goidini sõnul lisanduks kliente tublisti rohkem, kui oleks võimalik senisest jõudsamalt kaablivõrku ehitada.

Ühe jaama kavatseb firma viia Uus-Ihaste lähikonda, et pakkuda telepilti sealsetele rida- ja üksikmajadele.

Goidini sõnul peaks STV Kaabeltelevisioon võitma endale eluõiguse suhteliselt odava kuumaksuga. 50 krooni eest kuus saab klient telerisse 22 programmi, mis Goidini arvates on paljudele piisav. 40programmise paketi tellija peab maksma 80 krooni kuus.