Starmani turundusdirektori Henri Treude sõnul arvestati edasimüüjate valiku puhul laia müügivõrku ning mugavat kättesaadavust kliendile. “Et teenusega liitumine tarbijale võimalikult lihtne oleks, on liitumislepingut ZUUMtv-ga võimalik sõlmida kohapeal ja poest lahkudes on teenus juba kasutamiseks valmis,” lisas Treude.

Esialgu pakub Starman ZUUMtv klientidele vaatamiseks 18 Eesti- ja välismaist telekanalit. Läbirääkimised Eesti suurimate telekanalite ETV, Kanal2 ja TV3 digiplatvormile lisamiseks hetkel veel käivad ja need jäävad esialgu klientidele nähtavaks läbi analoogvõrgu.

ZUUMtv on uus maapealse leviga digitaaltelevisiooni teenus, mis levib sarnaselt analoogtelevisioonile õhu kaudu ja on vastuvõetav tavalise detsimeeterlaineala antenniga.

ZUUMtv teeb paljukanalilise televisiooni kättesaadavaks kõigile eestimaalastele, ka neile, kelle kodu asub väljaspool kaabellevi piirkonda. ZUUMtv vaatamiseks piisab senisest katuse- või toaantennist ja telerist. Juurde tuleb vaid soetada digi-TV telerile arusaadavaks tõlkiv digiboks.

ZUUMtv levi ulatub käivitamisel enam kui poolte eestimaalaste kodudeni – Tallinnas ja Harjumaal ning Lõuna-Eestis. Leviala laiendamine jätkub pidevalt ning septembriks levib ZUUMtv juba enam kui 95% majapidamiseni üle Eesti. Analoogtelevisiooni edastamine lõpeb Eestis viie aasta pärast, 2012. aasta alguses.

ZUUMtv teenuse tehnilise edastamise eest vastutab AS Levira, teenuse müügiga tegeleb AS Starman, teatas Starman.