Eesti Statoil avas Mäo teenindusjaamas Eesti ühe kaasaegseima veokitele ja teistele suurtele sõidukitele mõeldud diislikütuse tankuri, teatas ettevõte.

Tankuri tehnoloogia võimaldab diislikütust väljastada kolmel erineval kiirusel (130 l/min, 70 l/min ja 40 l/min) ning selleks saab kasutada kahe erineva läbimõõduga tankimispüstolit.

Tankur asub väikesõidukitele mõeldud tankimisalast eemal, jättes suurtele sõidukitele rohkem ruumi tankimisalal manööverdamiseks.

Eesti Statoili jaemüügijuhi Indrek Nõlvaku sõnul on värskelt avatud moodne diislikütuse tankur Statoili jaoks esimene Eestis.

„Peame suurtele sõidukitele mugavaima teenuse pakkumist üheks oma prioriteediks ning plaanime juba käesoleval aastal jätkata uute diislikütuse tankurite paigaldamisega ka oma teistes suuremates maanteede ääres asuvates teenindusjaamades,“ ütles Nõlvak.

Mäo teenindusjaama uuele diislikütuse tankurile on paigaldatud makseautomaat, mis aktsepteerib Statoili maksekaarte ja rahvusvahelisi kütusekaarte nagu Routex, UTA, DKV. Klientidele, kes soovivad kütuse eest tasuda sularahas või pangakaardiga, säilib selleks võimalus tankides juba varem avatud diislikütuse tankurist.

Uue diislikütuse tankuri juurde on lisatud võimalus ka raskeveokite Euro4 ja Euro5 saastenormide täitmiseks kasutatava järelpõlemiskatalüsaatori AdBlue tankimiseks. Euroopa Liidus raskeveokitele seatud keskkonnanõuete täitmiseks ei piisa vaid veokite kaasaegsest mootorisüsteemist ja kvaliteetsest kütusest. Saastenormide täitmiseks on vajalik lisada raskeveokite väljalaskesüsteemi lämmastikuühendite vähendamiseks ka järelpõlemiskatalüsaatorit, mis nüüd on saadaval diislikütuse tankurite juurde paigaldatud AdBlue tankimisseadmetest.
Eesti Statoil avas Mäo teenindusjaama 2008. aasta märtsis ning tänaseks teenindab jaam ligi 1000 klienti ööpäevas.

Käesoleva aasta kevadsuvel rajatakse teenindusjaama juurde puhkeala koos täiendavate parkimiskohtadega.

StatoilHydro kontserni kuuluv AS Eesti Statoil on Eestis autokütuste jaemüügi turuliider. Eesti Statoilil on 46 teenindusjaama ja viis 1-2-3 automaattanklat üle Eesti. Omades 23 autopesulat, on Statoilil suurim automaatpesulate kett Eestis. Kütuste jaemüügis on ettevõtte turuosa Eestis hinnanguliselt 30% suurune.