Lõunaks olid pooled kokku leppinud, et istuvad ühise läbirääkimislaua taha.

Statoili logol on tumesinisel taustal oranž õlitilk ning valgelt kirjutatud firma nimi. Euro Oil kasutab oma logol taevasinist tausta, kus on pisut teistsugune kollane õlitilk ning valges kirjas firma nimi. Nimetähtede kuju on mõlemal logol sama.

“Umbes pool aastat tagasi märkasin, et nad sellist logo kasutavad. Oleme juba pöördunud oma advokaatide poole. Samas oleme optimistlikud ning loodame leida kohtuvälist lahendit,” ütles Eesti Statoili turundusjuht Hede Kerstin Luik eile hommikul.

“Tänasel päeval ei saa öelda, kas ja kui palju sarnane kaubamärk võiks meile kahju tekitada. Nüüd aga, kus see küsimus jälle tõstatati, peame asjaga tegelema hakkama. Kui logo on kliendile eksitav, siis mõjub see meile halvasti,” rääkis Luik.

Tema sõnul on Statoili kliendid mõningast segadust Euro Oili kaubamärgi suhtes ilmutanud.

Euro Oili juhataja Arno Hirtentreu sõnul on firma logo ise välja töötanud ning Statoili logo elemente kopeeritud ei ole. “Minu jaoks on see küll hoopis teine logo: nimi on teine, värvid on teised, eks “oile” ole ju mujalgi,” ütles ta eile hommikul.

Hirtentreu sõnul ei ole Statoil logo pärast firmale veel kõrri karanud. “Meile ei ole helistatud,” ütles ta.

Statoili esindavad Lepiku & Luhaääre advokaadid andsid kahe kaubamärgi sarnasusele hinnangu juba möödunud aasta detsembris. “Nende arvates on Euro Oili logo puhul tegu selgelt eksitust tekitava, Statoiliga sarnase kaubamärgiga,” ütles Luik.

“Võib-olla on tegemist kokkusattumusega, võib-olla tahavad nad end meie brändi suhtes positsioneerida,” ütles ta. “Kui aga tegemist on kuritahtlikult sarnase logo kasutamisega, nõuame kahjutasu. Usun siiski, et nii see ei lähe,” ütles ta.

Eile lõunaks olid Luik ja Hirtentreu vestluses kokku leppinud, et hakkavad vaidlusküsimust veel sellel nädalal arutama. Hirtentreu läbirääkimisi kommenteerida ei soovinud, ütles vaid, et läbi rääkima tõepoolest hakatakse.

Euro Oil on Eesti kapitalil põhinev, viis aastat tegutsenud ettevõte, mis omab hetkel viiest tanklast koosnevat ketti. Tanklad asuvad Keilas, Tartu maanteel Kose ristil, Karksi-Nuias, Kosel ja Vääna-Vitis. Kaubamärk Euro Oil ei ole patendiametis ametlikult registreeritud, kuid firma kasutab seda juba üle aasta. Kuni 2001. aastani tegutseti Suurupi Investi nime all.

Statoilil on Eestis 22 teenindusjaama ning kolm automaatjaama.