Mootorikütuste jaemüügihinnad on otseses sõltuvuses konkreetse toote sisseostuhinnast, mis kujuneb maailmaturu hinna ning dollari-euro kursi muutusest lähtuvalt. Jaanuaris müüdud kütus sisaldab jaanuaris kehtivaid aktsiisimäärasid – mootoribensiinil 0,423 €/L ja diislikütusel 0,393 €/L. Kokku sisaldub igas kütuseliitris tänaste jaehindade juures riiklike makse (lisaks aktsiisile on veel miinimumvarumaks ning käibemaks) bensiini puhul ligi 60% ning diislikütuse puhul ligi 59%.

Peale aktsiisitõusu 1. veebruarist 2016 on maksumäärad vastavalt bensiinil 0,465 €/L ning diislikütusel 0,448 €/L ehk bensiini jaehinnale lisandub aktsiisitõusu tulemusena koos käibemaksuga 5 senti ning diislikütuse hinnale 6,5 senti.

Mootorikütuste jaemüüjana puudub meil kompetents hindamaks, milliseks võib kujuneda nafta ning naftasaaduste hinnad aasta jooksul. Nafta hind sõltub lisaks nõudluse ja pakkumise vahekorrale nii poliitilisest olukorrast kui ka ekstreemsetest ilmastikuoludest. Naftast valmistatavate mootorikütuste hinda mõjutab omakorda valmistoodete nõudluse ja pakkumise vahekord ning saadavus.