Tehingu maksumus jääb poolte kokkuleppel konfidentsiaalseks, teatasid Statoil ja Shell.

ASi Eesti Statoil turundusjuht Hede Kerstin Luik ütles ETAle, et kui tehing lõplikult teoks saab, asendatakse ka Shelli kaubamärk Statoiliga, kuna Statoil ei opereeri mitme kaubamärgiga. Luige sõnul läheb aga Shelli bensiinijaamade ülevõtmisega aega ka pärast konkurentsiametitelt heakskiidu saamist.

Lähipäevadel esitatakse leping koos muude vajalike dokumentidega konkurentsiametitele kolmes Balti riigis. Tehing jõustub peale asjakohaste ametkondade kinnitust ning muude tehingutingimuste täitmist.

“Statoili jaoks jätkub kõik harjumuspäraselt, kuni otsus on vastavate ametkondade poolt tehtud kõigis Balti riikides. Me teavitame Statoili kliente ning teisi äripartnereid aja jooksul kõigist arengutest ja muudatustest, mis kaasnevad Statoili teenindusjaamade võrgu laienemisega,” lausus tehingu puhul Statoil Balti president Søren Baltzer Nielsen.

2001. aasta hinnanguliste turuosade põhjal võib eeldada, et tehingu tulemusel suureneb Statoili turuosa kütuste jaemüügiturul, jõudes Balti riikides keskmiselt 24 protsendini (Eestis ligikaudu 29, Lätis 22 ja Leedus 20 protsendini).

Statoil omab ja opereerib Balti riikides 90 teenindusjaamast koosnevat jaemüügiketti: 22 Eestis, 32 Lätis ja 36 Leedus. Statoilile kuulub veel ka üheksa automaatjaama, mis tegutsevad 1-2-3 kaubamärgi all.

Pärast teenindusjaamade ülevõtmist omab ja opereerib Statoil 157 teenindusjaamast koosnevat võrku.