Statoil asendab kahe aasta jooksul 27 teenindusjaamas kokku 78 tankurit, investeerides uuendustesse üle 20 miljoni krooni, teatas AS Eesti Statoil Päevaleht Online'ile.

Uue tehnoloogiaga tankurid tagavad klientidele kiirema tankimise ja tangitava kütuse koguse veatu täpsuse.

Käesoleval aastal paigaldatakse 17 teenindusjaama kokku 50 uut tankurit. Uuendustega jätkatakse 2009. aastal, mil on plaanis asendada veel 28 tankurit 10 teenindusjaamas.

AS-i Eesti Statoil jaemüügijuhi Indrek Nõlvaku sõnul garanteerivad uue tehnoloogiaga tankurid tarbijatele senisest veelgi täpsemate kütusekoguste väljastamise ning kiirema tankimise protsessi.

Kui 2003. aastal moodustas diislikütust tarbivate autode osakaal kõigist autodest Eestis ligi ühe viiendiku, siis tänavuseks on Eesti tänavatel üle 200 000 diislikütust tarbiva auto ja üle 450 000 bensiinimootoriga auto.

"Arvestades, et diiselmootoriga autode osakaal on viimastel aastatel aina kasvanud, moodustades juba pea kolmandiku Eestis registreeritud autodest ning prognoositakse trendi jätkumist, soovime laiendada ka diislikütuse tankimisvõimalusi teenindusjaamades," selgitas Nõlvak.