„Selle valitsuse koalitsioonilepingus on ka punktid nagu "seisame rahvusvaheliselt tunnustatud hea ja konkurentsivõimelise ettevõtluskeskkonna eest", "vähendame ka edaspidi ettevõtjate halduskoormust ning bürokraatiat" ja "väärtustame eksportivaid ettevõtjaid". On raske välja mõelda midagi, mis neid eesmärke paremini täita aitaks, kui meie kasvama hakanud idufirmade eest täiendavate bürokraatlike takistuste eemaldamine. Uus kasv, uued võimalused, aga ka uut moodi probleemid, mida ettevõtjate ja riigi koostöös oleme harjunud varem lahendama," alustas Tamkivi.

Siis aga läheb jutt tõsisemaks, sest Tamkivi arvates ei ole selle valitsuse IT-ministritest midagi rääkida, pärandit ei jää, peale skandaalide muidugi. Nüüd oleme minemas poole aasta jooksul kolmandale ringile.

„Latt on nii madalal, et kui uus minister iga nädal Eesti mainet ei rikuks, oleks juba abiks, sest saaksime stressivabamalt oma tööd teha. Aga kui õnnestuks leida keegi, kes tehnoloogiat jagaks, välismaailma ei kardaks ja ehk ka mõne eksportiva ettevõtte muresid tunneks, oleks päris meeldiv vaheldus," ütles Tamkivi.

Ta lisas, et viimased viis aastat on tehnoloogiatööstus kasvanud tempoga 30% aastas ehk üle kümne korra kiiremini kui Eesti majandus tervikuna. Ainuüksi idufirmad pakuvad tööd 5500 inimesele ja nad toovad Eestisse sadu miljoneid eurosid raha nii klientidelt kui investoritelt.