Tamkivi toob LHV Groupi nõukokku tugeva innovaatiliste tehnoloogiaettevõtete juhtimise ning rahvusvahelise äri kogemuse, teatas ettevõte.

„LHV on sümbioos 19. sajandi suhtepangandusest ja 21. sajandi tehnoloogiast,“ kommenteeris LHV Groupi aktsionär ja nõukogu esimees Rain Lõhmus. „Sten on meie saadik rahvusvahelisse tehnoloogiamaailma.“

Tamkivi sõnul toimub täna maailma jaepanganduse läbiraputamine. „Kümne aasta perspektiivis ei ole see, kuidas inimesed oma rahaasju igapäevaselt ajavad, kuigivõrd sarnane tänasega. Jah, suure osa sellest e-residentsuste ja digitaal-valuutade pöörises toimuvast muutusest algatavad päris uued finants-idufirmad, aga ma usun, et hästi kapitaliseeritud, üle Euroopa litsentseeritud, kuid jätkuvalt piisavalt väike ja innovaatiline „päris“ pank nagu LHV on väga heal positsioonil, et tehnoloogia abil ka ise maailmas teed näidata,“ rääkis Tamkivi.

„Pikaajalise kliendina olen LHV töötajate ja juhtide töövõime, edumeelsuse ja hea maitse suur austaja. Kui oskan kuskil nõu anda, ei kahtle, et asjad ka tehtud saavad,“ lisas Tamkivi.

Tamkivi on tegutsenud Skype Eesti juhina aastatel 2005–2012, olnud president Toomas Hendrik Ilvese innovatsiooninõunik, resideerunud ettevõtjana riskikapitaliettevõttes Andreessen Horowitz ning töötab hetkel Silicon Valleys ettevõtte Teleport kaasasutaja ja tegevjuhina. 

Lisaks on ta ingel-investor mitmetes alustavates tehnoloogiafirmades ja osaleb mitme mittetulundusühingu nõukogu töös. Tamkivil on magistrikraad Stanfordi ülikoolist.

Lisaks Sten Tamkivile kuuluvad LHV Groupi nõukokku Rain Lõhmus (esimees), Andres Viisemann, Tiina Mõis, Heldur Meerits, Raivo Hein ja Tauno Tats.

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias ja Vilniuses. LHV-s töötab üle 220 inimese ja LHV pangateenuseid kasutab üle 60 000 kliendi. LHV pensionifondidel on ligikaudu 130 000 klienti.