Forbes, kellelt ilmus hiljuti raamat „Proportsionaalne tulumaksu revolutsioon”, soovitab USAle 17%-list tulumaksu nii eraisikutele kui ettevõtetele. Tema sõnul ootaks USAd proportsionaalsele tulumaksule üleminekul suur majandusbuum, mis lõpetaks riigis poliitilise korruptsiooni.

Ta oli ülikriitiline USA maksukoodeksi suhtes, milles on praegu ligi 9 miljonit sõna ning mida on ainuüksi 1986. aastast 14 000 korda parandatud. „Pole vaja minna Amazonase metsadesse eksootilisi loomi otsima, need on kõik meie maksukoodeksis olemas,” ironiseeris Forbes. „Aeg on lüüa toigas selle monstrumi südamesse,” sõnas ta USA maksusüsteemi kohta.

Forbes mainis mitmel korral Balti riike kui maksusüsteemi muutmise eeskujusid. Ta ütles, et keegi oli hiljuti talle tsiteerinud Eesti peaministri sõnu: kes on kunagi proportsionaalset tulumaksu proovinud, ei taha enam kunagi tagasi minna. Tema sõnul oli Ida-Euroopa eeskujuks Iirimaa ning endised sotsialismimaad mõtlesid, et kui iirlased saavad makse kärpida, ei pea ka nemad stagnatsiooni taluma.

Leedu Vabaturu Instituudi direktor Ugnius Trumpa pani publiku seast ette kutsuda Leetu ja teistesse Balti riikidesse USA Kongressi delegatsioon, et Ameerika rahvaesindajad näeksid, et see maksusüsteem tegelikkuses töötab. Selle peale kostis Forbes, et see oleks Kongressi liikmetele ülimalt kasulik reis. Forbes, kes kandideeris 1996. ja 2000. aastal vabariiklaste presidendikandidaadiks, kirjutab Eestist ka oma raamatus „Proportsionaalse tulumaksu revolutsioon”.

„Proportsionaalne tulumaks on teiste reformide, sh stabiilse valuuta abiga aidanud Eestil saada rahvusvahelistele välisinvesteeringutele kuumaks sihtkohaks,” seisab raamatus, mille andmetel Eesti 2003-2004. aasta otsesed välisinvesteeringud ületavad inimese kohta enam kui kümnekordselt raha, mis voolab üliatraktiivsesse Hiinasse. Balti tiigriks nimetab teos Leedut.