Stockmannil ei õnnestunud ühe kaupluse pinna rendileandjaga jõuda kokkuleppele ning kauplus suleti väevõimuga, teatas ajaleht Vedomosti.

Stokmanni kontserni peadirektori Hannu Penttila sõnul lülitasid Smolenski passaži kaupluse pinna rendileandjad välja elektri, sulgesid parkla ning riputasid poe uksele sildi "SULETUD".

Smolenski passaaži peadirektor Tahur Matiev lükkas pooled süüdistused ümber väites, et parkla oligi kinni ja elekter oli kogu passaažis olemas. Ainus, mida juhtkond tegi on see, et seiskas liftide töö. Matievi sõnul on Stockmann nende ruumides 1. maist ilma seadusliku aluseta. "Nende rendileping lõppes 30. aprillil ja uutes tingimustes ei ole me veel kokku leppinud," sõnas Matiev.

Stockmanni rahvusvaheliste operatsioonide juhi Jussi Kuutsase sõnul sõlmisid nad Smolenski passaažiga esmase rendilepingu 1997. aastal, mil ruutmeetri hind oli üle tolleaegse keskmise turuhinna. 2002. aastal muudeti lepingu tingimusi ning firma pidi maksma ruutmeetri eest viis protsenti tuludest. Eelmisel aastal maksis Stockmann ruumide omanikule 70 miljonit dollarit, kuigi viis protsenti tuludest moodustaks kõigest 3,5 miljonit dollarit.

Stockmann pöördus rahvusvahelise arbitraažikohtu poole palvega, et nende lepingut pikendataks algselt kinnitatud tingimustega 2018. aastani ning kohus selle ka rahuldas.

Stockmannile kuulub Moskvas neli kaubamaja, Seppala kauplus ning kataloogifirma Hobby Hall.